goed voor elkaar
Dat was weer een bijzondere ochtend voor de groepen 7 bij Bunnik Plants.

Werkweek groep 7 en 8

22-09-2019
Daar gingen we dan; 17 september om 8.40 vertrokken we van Bleiswijk richting Ter Aar. De zon scheen, de fietsen waren gecontroleerd en de kinderen en begeleiders...
Daar gingen we dan; 17 september om 8.40 vertrokken we van Bleiswijk richting Ter Aar. De zon scheen, de fietsen waren gecontroleerd en de kinderen en begeleiders waren er helemaal klaar voor! Juf Monique was goed te herkennen aan haar fietsvlaggetje, zo konden we haar niet kwijt raken. De heenweg verliep soepel. Woorden als 'Tegenligger! Paaltje! Auto! Rechts houden! en voor je kijken! werden regelmatig geroepen. Na een korte pauze waren we rond 10.15 in Alphen aan den Rijn. Daar was onze grote stop, in het Archeon! De kinderen zijn zelfstandig door het park gegaan. Er was genoeg te doen voor de kinderen! Zo konden ze armbandjes maken, zwaardvechten, boogschutten, potten bakken, kaarsen maken, etc. Ook was er een gave roofvogelshow en gladiatorengevecht. Rond 16.00 was het tijd om naar het kamphuis te fietsen. Gelukkig was dat nog een klein stukje. Juf Marieke en juf Helga stonden ons als op te wachten bij het kamphuis met lekkere limonade en wat te snoepen. Juf Marieke had hulptroepen ingeschakeld voor het koken! De eerste dag hebben we een heerlijk diner gehad, met een lekker toetje. Na het diner was het helaas tijd om corvee te doen. Na schone tafels, blinkende toiletten en een brandschone vloer was het tijd voor levend kolonisten van Catan. Rond 22.00 gingen de kinderen braaf naar bed en zelf niet meer gekletst... 

De volgende ochtend werden de kinderen lief gewekt voor een nieuwe dag! Na een ochtendwarming-up van Niels konden we ontbijten. De kinderen konden na het ontbijt een keuze maken voor een workshop. Ze konden kiezen uit culinair, sportief, creatief of beauty. De kinderen van creatief hebben een heerlijke lunch voor ons bereid, pizza's! In de middag werd de sportdag gehouden. In groepen werden verschillende sportieve spellen gespeeld. Na de sportdag moesten de kinderen zich gelijk omkleden en stapten we weer op de fiets. We fietsen naar Ter Aar, waar de kinderen op vossenjacht moesten. De leerkrachten van CBS De Wiekslag hebben zich vermomd en verstopt in het dorp. Voor sommige kinderen toch wel wat spannend.. Gelukkig waren het maar vossen en zijn de juffen en meesters op school weer gewoon! Toen we terug naar het kamphuis gingen, hebben we gezamenlijk een heerlijke barbecue gehad en een heerlijk toetje. In de avond hebben de kinderen vrije tijd gehad, op het terrein van het kamphuis konden de kinderen zicht echt niet vervelen. Zo was er een groot grasveld voor ons alleen, een basketbalveld, tafeltennistafel, kinderboerderij en een waterspeeltuin. In de avond hebben de meesters het kampvuur aangestoken, daar hebben de kinderen zich lekker opgewarmd. Ook deze dag zijn de kinderen braaf om 22.00 naar bed gegaan.. 

De volgende ochtend moesten de kinderen oude kleding aantrekken en stapten we op de fiets. De groep werd in tweeën gesplitst, de ene groep ging op pad, de andere groep bleef bij het kamphuis. In de middag wisselden de groepen zich af. De eerste groep ging naar Het Woerdense Verlaat, waar ze mochten survivallen, paintballen en vlotten mochten maken. Bij deze activiteit hebben we vaak de woorden 'Vét, Woow, gaaf en super' gehoord. De kinderen vonden het fantastisch en ook de meesters en juffen waren lekker aan het ravotten! De groep die thuis was gebleven konden zich gaan voorbereiden op de bonte avond of hadden lekker vrije tijd. Toen beide groepen weer op het kamphuis waren gearriveerd, kwam er een frietkar! De kinderen hebben heerlijk friet en een snack gegeten. Daarna moesten ze zich snel omkleden, want de bonte avond ging beginnen. Het thema van de bonte avond was 'Glitter and Glamour'. De kinderen zagen er prachtig uit. Er werd gedanst, gezongen en lekker gek gedaan. De laatste avond was nu echt aangebroken. 

De volgende ochtend waren de kinderen nog lekker in dromenland, toen de juffen ze bruut wakker maakten. 'Opstaan allemaal!'. Slaperige ogen keken ons aan, nee hè.. nu al? Nadat de kinderen hun tassen hadden gepakt zijn we gaan ontbijten. Na het ontbijt moesten we met elkaar het kamphuis netjes achterlaten. Om 10.00 zwaaiden we het kamphuis uit. Op de terugweg was er nog één lekkere verrassing. De kinderen kregen namelijk heerlijke pannenkoeken! Rond half twee zijn we aangekomen bij school en zat het kamp er echt op. We kijken terug op een hele fijne tijd met elkaar. We hebben elkaar beter leren kennen en zijn naar elkaar toegegroeid. We willen via deze weg iedereen bedanken die ons kamp tot een waar succes hebben gemaakt! 

De gave foto's zijn door Nanning Barendz gemaakt. De foto's zijn hier te vinden.