goed voor elkaar
De kleuters en groep 3 werken de komende periode tot aan de zomervakantie over dieren

Kinderboekenweek 2019

03-10-2019
Van woensdag 2 oktober t/m vrijdag 11 oktober vieren wij op school de Kinderboekenweek met als thema: Vervoer. Dit jaar startten wij de Kinderboekenweek met een feestelijke boekenmarkt. De kinderen hebben op woensdag 2 oktober van 8.30u. tot 9.00u. op een kleedje hun eigen boeken verkocht of hebben bij andere kind....
De kinderboekenweek is officieel geopend! 

Van woensdag 2 oktober t/m vrijdag 11 oktober vieren wij op school de Kinderboekenweek met als thema: Vervoer. Dit jaar startten wij de Kinderboekenweek met een feestelijke boekenmarkt. De kinderen hebben op woensdag 2 oktober van 8.30u. tot 9.00u. op een kleedje hun eigen boeken verkocht of hebben bij andere kinderen boeken gekocht. Via deze markt hopen we de leesbeleving bij kinderen te bevorderen, want lezen is leuk!

Wist u namelijk dat lezen en voorgelezen worden hartstikke gezond is? Dit geldt voor zowel kinderen als volwassenen. Op de eerste plaats werkt lezen vooral erg ontspannen. Het geeft je kind een kijkje in een compleet andere wereld. Spannend, avontuurlijk, vrolijk en vol fantasie! Boeken lezen stimuleert de verbeeldingskracht en dat zorgt ervoor dat u of uw kind helemaal weg kan dromen bij een verhaal. 

Door te lezen krijg je inzicht in de verschillende karakters van de personen in het boek. De een is verdrietig, terwijl de andere zich misschien weer schuldig voelt. Het kind ontdekt meerdere kanten van een verhaal en leert zich in te leven in de (hoofd)personen. Dit heeft een positief effect op de sociale ontwikkeling en het omgaan met anderen.

Het lezen van boeken verrijkt de wereld van het kind. Daarnaast zijn er voor elke leeftijd en elk leesniveau leuke boeken te leen in de (school)bibliotheek. 

De komende week wordt er in de klas meer aandacht gegeven aan lezen. Ook zal leerkracht regelmatig voorlezen.