goed voor elkaar
goed voor elkaar
goed voor elkaar
Nieuws van de leerkracht

Nieuws van de leerkracht


Welkom op de groepspagina van groep 2!

 

U vindt hier informatie over groep 2. Onze leuke uitjes en thema worden hier beschreven. Veel plezier met het lezen van onze avonturen!

 


De lettertafel

k
de eerste drie weken hebben we gewerkt over de letter K. De kinderen hebben in de klas al heel veel spullen gevonden met de letter k. Ook van thuis hebben de kinderen spulletjes meegenomen. Het is goed om de kinderen te betrekken bij zulke activiteiten. Op deze manier worden de kinderen op een speelse manier enthousiast gemaakt voor letters. Dit alles is wel op oefenniveau. Ze hoeven de letters nog niet te beheersen. 


 


Thema: 'de Brandweer'

Na de vakantie zijn we gestart met het thema de brandweer. Verschillende hoeken zijn ingericht naar het thema. Zo hebben we een brandweerhoek en zijn er woordkaarten te vinden in de schrijfhoek. Ook de leeshoek is aangepast met boeken van het thema en hebben we duplo van het thema. Ook de werkjes zijn aangepast aan het thema.  Door middel van verschillende technieken zijn de kinderen doelgericht aan het werk. Vouwen, ontwerpen, tekenen, puzzelen, scheuren zijn maar een paar voorbeelden van de werkjes. De werkjes van de kinderen hangen op in de gang, daar kunt u ze bewonderen.  We beginnen een thema vaak met 'Wat weten we al' en 'wat willen we leren. We oriënteren en brainstormen in tweetallen over het thema, daarna mogen de tweetallen hun opgedane kennis aan elkaar vertellen. Deze kennis plakken we onder 'dit weten wij al'. Vervolgens denken we na over wat we nog willen gaan leren.  De verschillende opmerkingen plakken we onder het kopje 'dit willen wij leren'. We overleggen met elkaar hoe we deze vragen kunnen beantwoorden. Met een filmpje, een boekje, of vragen aan de brandweerman zelf?  Aan het eind van het thema evalueren we of we antwoorden hebben op onze vragen.  Dit is altijd een eyeopener voor mij als leerkracht. De kinderen weten en kunnen al zo veel! Vanwege de privacy zijn de namen van de kinderen verborgen. 

op 26 september gaan we naar de brandweerkazerne toe!  
 

Schoolreisje!

We kijken terug op een geslaagd schoolreisje. Om half tien stond de bus klaar om te vertrekken.  Nog even naar de WC, onze gele hesjes aan en een naamkaartje opgespeld. Het ritje in de bus was erg gaaf! Toen we aankwamen bij Plaswijckpark heeft de buschauffeur ons uitgezwaaid: 'Tot straks'! Nadat we samen een foto hadden gemaakt zijn we in groepjes uiteen gegaan. In het park zijn veel plekken waar je lekker kunt spelen. Zo is er een kleine en een grote verkeerstuin, een grote binnenspeeltuin, een treintje, springkussens, etc. We hebben zelfs ook wat dieren gezien! Om twaalf uur hebben we lekker patatjes gegeten en een pakje limonade gedronken. Vervolgens mochten de groepjes nog even op stap en om half twee kregen we een lekker ijsje. Moe maar voldaan zijn we teruggekeerd naar school. Daar stonden de juffen en onze pappa's en mama's ons toe te zwaaien. Het was een heel geslaagd schoolreisje.  U kunt de foto's terugvinden in het fotoalbum.  Of u kunt hier klikken. Veel plezier!
Korfballes

Afgelopen dinsdag heeft korfbalvereniging Weidevogels een les gegeven aan de kleuters. De kinderen leerden op een spelenderwijs kennis maken met de technieken die bij korfbal gebruikt worden. Zo hebben we geleerd hoe we goed kunnen gooien en vangen, maar kwam ook bijvoorbeeld rollen en reactievermogen aan bod. Het diamantenroofspel was favoriet. Op de foto's is goed te zien dat ze het erg naar hun zin hadden! 
Er wordt op zaterdag structureel korfballessen verzorgd voor de kleintjes. Dit wordt de kangoeroeclub genoemd.