goed voor elkaar
goed voor elkaar
goed voor elkaar
We kijken terug op een geslaagde flessenactie....
Een kijkje binnen
Ga naar het albumoverzicht
Nieuws van de leerkracht

Nieuws van de leerkracht

 

WELKOM  OP DE SITE VAN GROEP 4

 
Donderdag 11 juli
Na weken van veel limonade drinken en schenken thuis, is het gelukt... onze klas heeft de meeste lege flessen binnen gehaald!  Behalve dat er met het geld leuke attracties op het zomerfeest gehuurd konden worden waar we dan lekker op konden spelen, kregen we ook nog een prijs omdat we van alle klassen het meeste opgehaald hadden: 326 flessen!
Vanmiddag kwam Bianca Ophemert van de ouderraad in de klas. Eerst liet ze op een cheque zien hoeveel geld er door alle klassen samen was opgehaald en vertelde ze wat er van dat geld allemaal gedaan was.
Daarna zette ze limonade, chips en popcorn op de instructietafel en vroeg ze ons wat daar bij hoorde... en ja hoor, we mochten diezelfde middag nog film kijken! 
Daar hebben we heerlijk van genoten!!

Vrijdag 21 juni


                      Vanmiddag hebben we in groepjes een zo hoog mogelijke toren                        gemaakt.  Nadat we vorige week al in groepjes nagedacht hadden                        over hoe zo'n  toren gemaakt kon worden, gingen we nu in nieuwe
                    groepjes aan de slag.
                   De juf gaf ons alleen een rolletje plakband, een schaar en een stapel                         wit papier en zette meteen de tijd op 10 minuten.
                   Dat was best verwarrend want wie ging nu wat doen en hoe...
                   Na afloop bekeken we niet alleen de torens maar evalueerden we                             ook het samenwerken.
                    Klik hier voor de foto's.

 
Vrijdag 21 juni
Omdat de gymleraar vandaag ziek was en het weer mooi was,  ging de juf vanochtend niet met ons naar de gymzaal maar naar de waterspeeltuin....
We waren niet de enigen maar dat mocht de pret
niet drukken.
 

Donderdagmiddag 21 maart is er nog hard gewerkt zodat we 's avonds aan de ouders en opa's en oma's konden laten zien wat we allemaal geleerd hebben. Het onderwerp Multi Culti is heel breed en het stukje "Feesten Wereldwijd" was enorm breed... Er zijn te véél verschillende feesten om ze allemaal besproken te hebben. En feesttradities die voor ons heel gewoon zijn, blijken in andere landen heel anders te gaan! 
We hebben gekeken naar tradities bij geboorte in een aantal landen en naar leuke en bijzondere manieren van je verjaardag vieren in andere culturen. Daarnaast hebben we gekeken naar Oud en Nieuw... blijkt niet iedereen op dezelfde dag het nieuwe jaar in te gaan! En duurt dat bij ons 24 uur in China duurt het wel 15 dagen! En dan de verschillende lentefeesten, feesten die "het nieuwe begin" vieren op verschillende manieren.

Donderdagmiddag zoals gezegd, de laatste hand aan de collages, knutsels en de klas klaar maken. De spreuken voor de gelukskoekjes waren al uitgekozen en uitgeprint zodat de kinderen de koekjes onder begeleiding van de vader van Justin konden worden gebakken en daarna gevouwen. Eén koekje mocht gelijk mee naar huis en ééntje in de mand. 's Avonds kon elk kind er dan nog één uitdelen aan een ander....
Op de foto's kunt u zien dat er hard gewerkt is!
Dinsdag 19 maart  kwam de moeder van Amir vertellen over het suikerfeest.Klik hier voor de foto's.
 
Donderdag 14 maart hebben de kinderen, omdat het nu projectweek is (multi culti), hun eigen nasi mogen maken. Dat was erg leuk en goed georganiseerd! Met dank aan Brenda (moeder van Benthe) die onze klas in de aula begeleid heeft... Daar mochten steeds maximaal 10 kinderen van onze groep hun eigen groenten uitzoeken, deze fijn snijden, kruiden vijzelen en het dan met gekookte rijst zelf in een pan wokken. Als alles klaar was ging het in een aluminiumbakje en een papieren zak met stokjes en kroepoek mee naar de klas. Daar zat de volgende al te popelen om in de aula aan de slag te gaan! De meeste kinderen hebben tijdens de lunchpauze er al heerlijk van gesmikkeld!!
Wilt u onze koks bewonderen, klik dan hier.

Donderdag 21 februari heeft onze groep tennisles gehad bij LTV Bleiswijk.
Het heeft even een paar druppeltjes geregend maar daar hadden de kinderen geen last van!
Wat hebben we genoten en volgens mij hebben we wel een paar talenten in de groep...

Klik hier om onze sportieve activiteiten te bekijken.

Woensdag 20 februari
De afgelopen weken hebben we in groep 4 veel geleerd over afval.
Eerst leek het misschien vreemd om met het vak natuur het over afval te hebben.
Nu snappen we waarom het goed omgaan met afval reuze belangrijk is voor het milieu en de natuur.
Na het maken van een mindmap hebben we het over verschillende dingen gehad.
Hoe moet je eigenlijk goed het afval scheiden?
Wat gebeurt er met het gescheiden afval en wat kunnen we er weer van maken?
En plasticsoep kun je dat eigenlijk wel eten?
Tot besluit hebben we van schoon afval mooie fantasie beesten geknutseld.
De kinderen hebben veel antwoorden op hun vragen gekregen en gaven dit project een hoog waarderingscijfer!

Klik hier voor de foto's


 
Donderdag 24 januari
Als afsluiting van het taalthema KLEIN
hebben de kinderen in kleine groepjes
memory gespeeld met zelf gemaakte
kaartjes.Hierbij een link voor de foto's.

 
Vrijdag 7 december hebben we met de hele klas aan een eigen computer gewerkt. De juf vond het spannend om met 29 kinderen tegelijk in te loggen en dan het juiste programma te zoeken. Gelukkig was groep 8 met juf Marieke zo lief om te komen helpen. Ieder kind had zo z'n eigen tutor om te oefenen met inloggen en kreeg uitleg over hoe alles werkt. Volgende week gaan we er zelf mee aan de slag!

Op 5 december was het eindelijk zover, de Sint kwam op bezoek!
De dagen ervoor zijn de kinderen van groep 4 druk geweest met de voorbereiding. De groepjes hebben ze zelf gemaakt en ook wat ze aan de Sint wilden laten zien of horen. Er was dans, zang , een gedichtje, stunts, acrogym, prachtige groepswerken en zelfs een eigen geschreven boek voor de oude jarige Sint!
In de klas waren er veel spelletjes en sint activiteiten waaruit ze mochten kiezen.
Kortom  een super dag met als hoogte punt een bezoek in de schatkamer van de Sint. Daar mocht iedereen zelf kiezen welk cadeau ze het liefst mee wilden nemen naar huis!

Klik hier voor de foto's.

Vrijdagmiddag 30 november hebben we in de klas pepernoten gebakken. Eerst moesten we onze handen wassen (de tafels waren in de pauze al schoongemaakt door de hulppieten Mette en Maecey). De dochter van de juf (Kiki) kwam ook helpen want we moesten alles zelf afwegen en dat was best moeilijk. Nadat alle ingrediënten in de kom zaten kon je beginnen met kneden. Met het deeg hebben we daarna  allerlei vormen pepernoten kunnen oefenen. Uiteindelijk ging het deeg in een zakje mee naar huis waar we het zelf konden afbakken. 
Voor meer foto's klik hier.


Donderdag 29 november hebben we onze schoen gezet en gezongen. Nu maar hopen dat de Sint het heeft gehoord...

                

Vrijdag 30 november bleek niet alleen de Sint maar ook Rommelpiet ons gehoord te hebben! We hadden allemaal iets lekkers in onze schoen gekregen en de klas was helemaal overhoop gehaald!... gelukkig hadden de kinderen dit binnen een mum van tijd weer opgeruimd, daar was de juf wel erg blij mee!!
 
Vrijdag 30 november. We lopen terug van de gym naar school  als mannen van de gemeente herfstbladeren aan het ruimen zijn. Laten ze nu alle bladeren op het voetpad verzameld hebben... en daar moesten wij dan doorheen!


HERFSTVAKANTIE!
De eerste 8 weken zitten er op!
Er is hard gewerkt en dat heeft u kunnen zien aan de dingen die mee naar huis zijn genomen en aan de werkjes in de klas. 
Terwijl buiten de herfst vertraagd op gang komt, hebben we in het lokaal al een ware herfstboom!

We laten nu die eerste weken even rustig op ons inwerken en gaan lekker vakantie vieren.
Maandag 29 oktober hopen we iedereen weer fris en uitgerust terug te zien op school.

Fijne vakantie!
 
Donderdag 18 oktober hadden we bezoek van een echte schrijfster in de klas en wel Vivian den Hollander!
Zes weken geleden kregen we van de bibliotheek een kist met wel 71 verschillende boeken van haar, keuze zat dus!
Er is dan ook gretig gelezen, sommigen waren al in hun vierde boek bezig.... Helaas moesten we de boeken voor de herfstvakantie weer inleveren, maar het goede nieuws is dat de boeken nu gewoon weer te leen zijn in de bieb.
Vivian zag bij binnenkomst meteen dat we haar gevolgd hadden door de krantenknipsels over haar recente optreden in Bleiswijk en ze was blij verrast dat enkele kinderen haar daar ook al hadden gezien. 
Vivian heeft verteld hoe belangrijk lezen is en hoe ze haar eigen kinderen aan het lezen heeft gekregen. De kinderen hebben vragen gesteld en we hebben gezongen. Eerst zong Vivian een nieuw lied voor ons, daarna begonnen de kinderen spontaan een lied te zingen over de herfst uit haar boek Hoera Herfst. Vervolgens vertelde ze een spannend verhaal over Spekkie en Sproet met plaatjes op het digibord. Blijkt dat we ook goede speurders in de klas hebben! 
Vlak voordat ze weer ging, kreeg iedereen een handtekening en een boekenlegger. De kinderen die een eigen boek van Vivian van thuis bij zich hadden, mochten er een handtekening laten zetten.

De foto's van haar bezoek zijn hier te vinden.                                                     
Donderdag 4 oktober  was het dierendag.

                                  
De grote zaal was omgetoverd tot een ware dierentuin.... Wessel, de stagiair van groep 6, had allerlei dieren meegenomen: kippen met kuikens,  allerlei konijnen, cavia's, hamsters, muizen, ratten met jonkies, een hond, heel veel verschillende slangen en een baardagaam...
We mochten deze dieren niet alleen bekijken maar ook aaien, vasthouden en knuffelen als we dat wilden. 

De foto's van dierendag zijn hier te vinden. 
Dinsdag 18 september  is de groep naar Drievliet geweest .

                                                                                                                                               
De foto's van het schoolreisje zijn hier te vinden.