goed voor elkaar
goed voor elkaar
goed voor elkaar
We kijken terug op een geslaagde flessenactie....
Een kijkje binnen
Ga naar het albumoverzicht
Nieuws van de leerkracht

Nieuws van de leerkracht

Welkom bij groep 5!
 
24 mei 2019
Benjamin en Jens hebben met mag-werk een presentatie gegeven over programmeren. Het was heel interessant om te zien hoe ze de kraan van Lego met de computer konden bedienen. Ze hebben ook uitgelegd hoe ze de kraan konden 'automatiseren'. Er werden hier en daar wat lastige woorden gebruikt, maar het was een heel leerzame presentatie! Goed gedaan mannen!

 

21 mei 2019
Volgende week dinsdag 28 mei hebben de kinderen een muziekoptreden. Daarvoor hebben ze wekenlang geoefend. Ze konden kiezen uit gitaar, percussie en keyboard. Het is een mooi geheel geworden! Foto's van de generale repetitie zijn toegevoegd aan het al bestaande album Muziekworkshops.

 
 
11 april 2019
Voor Palmpasen mochten we onze Palmpaasstokken naar ouderencentrum De Tuinen brengen. De bewoners waren de kinderen erg dankbaar! Foto's van het bezorgen breng vindt u hier.

 
 
20 maart 2019
Binnen het groot project 'multiculti' ging het in groep 5 over Mexico! We hebben geleerd over de oude indianenstammen, de feestdag Cinco de Mayo, de cactussen in de woestijn, piñatas, Mexicaanse muziek waaronder de Mariachi en Mexicaans eten. Het was een heel geslaagd project! Foto's van het project vindt u hier.

 
 

 
20 februari 2019
We mochten vandaag een handje helpen bij de schooltuin! We zijn bezig geweest met het vlechten van wilgentunnels. Er is hard gewerkt en het eerste resultaat mag er zijn! Foto's van deze activiteit vindt u hier.
 

15 januari 2019 - Mag-werk
Als de kinderen al hun moet-werk (rekenen/taal/spelling/lezen) af hebben, ze op schema liggen met hun weektaken en verantwoordelijk gedrag laten zien, mogen zij werken aan hun mag-werk. Dit is een onderwerp wat ze zelf uitkiezen en waar ze graag meer over willen leren of weten. De kinderen doen dit in een groepje of alleen. Zo heeft Jon ons al het een en ander geleerd over zijn kameleon, Josien en Daphne iets over de tijger en Aranka over de Benner Sennen hond. Ter afsluiting van haar presentatie mochten we haar eigen hond ook aaien!


Sinterklaas!
Er wordt hard gewerkt om de klas Sinterklaas-proof te maken. Er hangen vlaggetjes met 'Welkom Sint en Piet' en de kinderen hebben prachtige Sinterklazen geknutseld. Foto's van het sinterklaasfeest vindt u hier.
 

14 november 2018
De tante van Julius heeft een wel heel leuke les verzorgd. Ze heeft ons namelijk verteld over verschillende groentes en welke delen van de plant je eigenlijk eet. Want eet je nou de wortel, de steel, de bladeren of misschien wel de bloem of de vrucht? De kinderen hebben geluisterd, maar mochten ook kijken, ruiken en proeven. Ze hebben een top 3 samengesteld van favoriete groente en de komkommer is op nummer 1 geëindigd. Foto's vindt u hier.
 

13 november 2018
Zwerver Mister Peanut moet alles nog leren en hij is niet zo goed in het geven van complimenten. Gelukkig kunnen de kinderen dat beter. Tijdens de les van de Kanjertraining hebben de kinderen hun hand op een vel papier getekend. Vervolgens mochten ze door de groep lopen met een potlood in hun hand en complimenten schrijven in de vingers van hun klasgenoten. De kinderen vonden het heerlijk om de complimenten te mogen ontvangen!

4 oktober 2018
Dierendag was een groot succes! Er waren namelijk allemaal dieren op school en wij mochten ze vasthouden! De foto's hiervan vindt u in dit album.

25 september 2018
Vanaf vandaag hebben we een nieuwe juf in de klas. Juf Louise! Ze studeert aan de Pedagogische Academie in Leiden en komt vanaf nu elke dinsdag in groep 5. Juf Louise zal af en toe een les geven en ook buiten de klas met groepjes werken. De introductie activiteit was een succes, dus we verwachten een hele leuke tijd met juf Louise! 

18 september 2018
Wat hadden we mooi weer voor ons schoolreisje. Zowel de kinderen als de ouders en leerkrachten hebben een super leuke dag gehad! Voor foto's kijkt u in dit album
  
  

11 september 2018
De derde schoolweek alweer. Wat gaat het toch hard! De kinderen zijn goed bezig met het verantwoordelijk worden voor hun eigen leerproces. Ze maken hun werk, kijken dit zelf na en verbeteren waar nodig. Daarna zetten ze een kruisje bij het vak wat ze af hebben. De leerkracht controleert dit uiteraard in de eerste weken, maar het blijkt dat heel veel kinderen goed te vertrouwen zijn. Super fijn!

Bij de natuur les ging het over levend, dood en levenloos. In tijdschriften hebben de kinderen zelf plaatjes gezocht die hierbij pasten. Het samenwerken ging ontzettend goed!