goed voor elkaar
goed voor elkaar
goed voor elkaar
We kijken terug op een geslaagde flessenactie....
Een kijkje binnen
Ga naar het albumoverzicht
Nieuws van de leerkracht

Beste ouders

Hallo allemaal!

Over de tong
Eind maart hebben de kinderen een les gehad over proeven in het kader van een lessenserie over gezonde voeding 'Ik eet het beter'.  Door middel van filmpjes en proefjes hebben de kinderen geleerd hoe de tong werkt en hebben zij (nieuwe) smaken ontdekt. Dat vonden de kinderen soms vies, maar soms ook verrassend lekker!  Hier krijgt u een indruk.
 
 

Project
In maart hebben we met veel plezier gewerkt aan het project over verschillende culturen. Groep 6 had ervoor gekozen zich te verdiepen in een aantal vakantielanden: Frankrijk, Spanje, Brazilië, Egypte en Curaçao. De kinderen hebben eerst mindmaps  gemaakt om zich te oriënteren op het onderwerp en hebben daarna muurkranten, informatieboeken en maquettes gemaakt. Wat hebben de kinderen goede en prachtige werkstukken ervan gemaakt! Tijdens de projectweken mochten de kinderen deelnemen aan een kookworkshop. Ze hebben heerlijke nasi leren maken  en hebben het daarna samen met stokjes(!) met smaak opgegeten. De projectavond was de kroon op hun werk. Neem  hier een kijkje...
 

Muzieklessen
Vanaf de voorjaarsvakantie volgen de kinderen elke dinsdagmiddag muzieklessen op school. De lessen worden verzorgd door docenten van Jay's place uit Bergschenhoek. De kinderen mochten zelf kiezen welk instrument zij wilden leren bespelen: de drums, het keyboard of de gitaar. Het is heel leuk om te zien hoe ze vol enthousiasme kennismaken met het door hen gekozen instrument; kijkt u mee?

 


Het eerste feest van december ligt alweer achter ons: Sinterklaas. Vorige week mochten de leerlingen van groep 6 eerst hun surprises tonen in een heuse tentoonstelling. Alle ouders en leerlingen van de school mochten door de klassen om de surprises te bewonderen. En wat waren ze gaaf! Iedereen had zichtbaar hard zijn best gedaan.

Fijn dat er dit jaar een momentje was om deze zo te kunnen bekijken, want op woensdag 5 december was het in de meeste gevallen snel gedaan met de knutselwerken. Nadat Sinterklaas in de ochtend verwelkomt was en we onze zangkunsten konden tonen, gingen terug naar de klas om te starten. Wat was het leuk om een voor een allemaal iets fijns en persoonlijks te krijgen. De Sint en zijn Pieten hadden allemaal goed hun best gedaan! Ook de gedichten, we hebben vaak kunnen lachen. Spelletje tussendoor, Sint in de klas en opeens was het 12:30 en konden we stuk voor stuk genieten van onze vrije middagen. 

Inmiddels is Sint alweer richting Spanje, en maken wij ons op voor het kerstfeest. De kerstboom in de klas is al gezellig versierd door wat leerlingen en ook fleuren steeds meer knutselwerkjes de ramen en prikborden.

We gaan er nog leuke en gezellige weken van maken zo voor de vakantie!

Groetjes,

Helga, Wendy en Jaimy.


_______________________________________________


Hallo allemaal,

Even een update over het harde werken in groep 6. De eerste spreekbeurten zijn gegeven en wat zijn de leerlingen goed bezig met het voorbereiden hiervan. Anderen leerlingen luisteren aandachtig en hier en daar worden al de eerste boeken uitgewisseld omdat zij hier meer over willen weten.
Verder hebben we het fijn met z'n allen. We leren steeds meer over het werken op de laptops en kunnen hier al makkelijk onze methodelessen op uitvoeren. Ook hebben we manieren om hierop met Engels en topografie te oefenen, top! 

Naast de reguliere lessen, hebben we in de afgelopen twee dagen ook wat extra dingen meegemaakt. De speculaaspoppen zijn geleverd en uitgedeeld aan de leerlingen, en hierbij werd duidelijk welke klas het meest had verkocht. U raadt het al, dat waren de toppers uit groep 6! Juf Suzanne kwam speciaal dit nieuws bij ons melden en wij kregen de eer om de cheque met het uiteindelijke bedrag voor het goede doel, als eerst te zien. Dit was maar liefst €839,52! Super.

Op dinsdagmiddag 20 november ging groep 6 een leerzame wandeling maken door het dorp van Bleiswijk. In verband met de  koude wind had de organisatie dit een beetje aangepast en kregen we veel informatie via een 'digitale wandeling',  lekker warm binnen in het museum van Bleiswijk. Wist u dat Bleiswijk zich op een eiland bevindt? En wist u al waar de naam 'de Wiekslag' vandaan komt? We hebben het vandaag allemaal gehoord. We kregen foto's en verhalen van oud Bleiswijk te zien en veel uitleg over de situatie van vroeger.

De wandeling ging helaas vandaag niet door, maar wordt opnieuw gehouden op de 1e zaterdag van december van 14 tot 16 uur. Iedereen is welkom en meer informatie op www.ovmb.nl

Op naar weer een nieuwe periode vol leuke en leerzame momenten!

Groetjes Helga en Jaimy. _________________________________________________Beste ouders,

Vandaag 4 oktober dierendag.
In de grote zaal vond een 'dierenfestijn' plaats.
Stagiair Wessel had met mede studenten en docent geregeld dat er vandaag verschillende dieren te bewonderen/knuffelen/vast houden waren in de grote zaal.
Er waren 2 koningspythons, 2 rattenslangen, een baardagaam, konijnen, kippen, muizen, cavia's, hamsters, ratten, en een hond. Deze dieren konden vast gehouden worden/bekeken terwijl de studenten van alles vertelden over de dieren. 
Ontzettend leuk maar zeker ook leerzaam. 
Kijkt u ook even naar de foto's ?!

Woensdag 3 okt. hebben wij een fijne schoolkerk viering  gehad. Deze viering was samen met de De Poort.
Afgelopen weken hebben wij gewerkt naar deze viering toe met thema Vriendschap.
Elke week staken wij een kaarsje aan met een verschillende kleur: 

rood                    = enthousiasme
oranje                = vreugde en plezier
geel                      = goud-eerlijk
groen                  = hoop en nieuwe moed
lichtblauw        = vergeving en nieuw begin
donkerblauw  = veiligheid en geborgenheid
paars                    = vriendschap door dik en dun

groeten Jaimy en Helga.


_________________________________________________Hallo allemaal,

Jaimy en ik zijn nu 3 weken met deze nieuwe groep 6 gestart.
Fijn vonden wij dat er zoveel ouders aanwezig waren op de info avond, geweldig !
Er is zoveel te vertellen over schooljaar groep 6 dat (zoals bleek) een uur eigenlijk tekort was. Aan de andere kant kan je ook wel blijven praten en praten en praten....

Kortom wij zijn enthousiast/hebben er veel zin in en gaan ervoor om 'onze' leerlingen een goed, fijn, leerzaam maar ook sociaal schooljaar 2018/2019 te  geven.

vriendelijke groeten,
Jaimy en Helga.