goed voor elkaar
goed voor elkaar
goed voor elkaar
Een kijkje binnen
Ga naar het albumoverzicht
Nieuws van de leerkracht

Nieuws van de leerkracht.

Het schooljaar gaat hard, volgende week begint de kerstvakantie. We hebben veel nieuwe dingen geleerd, vooral bij rekenen. Zo kunnen we nu de verkorte manier van optellen en aftrekken, hebben we de staartdeling geleerd en ook hebben we met procenten kennisgemaakt. 
Het Sinterklaasfeest was erg leuk, de Pieten hadden enorm hun best gedaan om mooie surprises en gedichten te maken. In het fotoalbum van groep 7 staan foto’s van het feest. Op 6 december stond vervolgens de kerstboom in de klas. We zingen in deze tijd ‘s morgens vaak kerstliedjes met elkaar en branden de adventskaarsen. Volgende week gaan we Kerst vieren en hebben we een kerstmaaltijd met elkaar. Sommige kinderen gaan dan ook een toneelstukje opvoeren en sommige lezen een stukje voor. Daarna gaan we op naar het nieuwe jaar.
We hebben de eerste zes schoolweken erop zitten in groep zeven. Veel kinderen moesten best even wennen aan het huiswerk, maar inmiddels gaat dat bijna altijd goed. Bij de meeste vakken is het eerste hoofdstuk/thema af en zijn er toetsen geleerd en naar behoren gemaakt. We hebben al flink gewerkt en veel geleerd.
Bij de taallessen hebben we als afsluiting van het thema allemaal zelf een strip gemaakt. De resultaten hangen in de klas, kom gerust eens kijken.
In de klas staat een grote kist met detectives, deze boeken staan een aantal weken in de klas om nog meer leuke en spannende boeken te hebben om uit te kiezen.
Deze week is de week van de gezonde pauzehap. We hebben mueslibrood, druiven met bosbessen en komkommer met pindakaasdip gegeten. Morgen nemen alle kinderen zelf een gezonde pauzehap mee. Natuurlijk hopen we dat door deze lessen er voortaan alleen nog gezonde pauzehapjes te zien zijn in de klas.
Natuurlijk hebben we allemaal erg veel zin in de werkweek, nog 1 week en dan gaan we naar Texel.